Tamarin cu cap de bumbac (Saguinus oedipus)

Habitat și areal de distribuție: Specia este nativă din nord-vestul Columbiei. Tamarinul cu cap de bumbac populează pădurile tropicale, zonele împădurite deschise și pădurile secundare aflate în curs de regenerare.
Regim alimentar: Acești tamarini sunt preponderent insectivori, insectele reprezentând 40% din dieta lor. De asemenea, consumă o cantitate mare de fructe (38,4%). Consumul de exudate vegetale, cunoscut sub numele de gumivorie, constituie 14,4% din regimul lor alimentar.

Specia este caracterizată printr-o „coamă” lungă de păr alb, care prezintă o asemănare frapantă cu coafura compozitorului Franz Liszt din ultimii săi ani de viață — de aici și numele său în limba maghiară, „maimuța lui Liszt”. Aceste primate trăiesc în grupuri sociale coezive. Femelele dau naștere, aproape invariabil, la gemeni. Ca dovadă a sistemului de reproducere cooperativă, tăticii și frații mai mari asistă activ la îngrijirea și transportul puilor.

De câțiva ani, colecția de calitrichide (maimuțe cu gheare) de la Grădina Zoologică din Szeged este unică, nu doar în Ungaria, ci în întreaga Europă Centrală. Menținerea animalelor exotice necesită o îngrijire sporită, deoarece climatul local și habitatul diferă fundamental de mediul lor natural original. În plus, aceste primate mici sunt extrem de sensibile la compoziția nutrițională a dietei lor.

Personalul Grădinii Zoologice din Szeged a dezvoltat cu succes un regim alimentar de înaltă calitate, care a fost adoptat de atunci de numeroase alte instituții cu mare succes. Cea mai convingătoare dovadă că atât mediul, cât și nutriția sunt optime în facilitatea noastră este reproducerea constantă și regulată a speciei.

Primates / Cebidae

IUCN Redlist: CR (Critically Endangered)

I.

Și ei locuiesc aici

Tarantulă cu păr creț

Tarantulă cu păr creț Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Leopard Nord-Chinezesc

Leopard Nord-Chinezesc (Panthera pardus japonensis) Ordin: CarnivoraClasă: Felidae IUCN Red List: VU (Vulnerable) I. Habitat Zone împădurite, cu tufișuri și stâncoase din Asia Informaţii Leopardul nord-chinezesc este una dintre cele mai...

Pinguinul african

Pinguinul african (Spheniscus demersus) Ordin: SphenisciformesClasă: Spheniscidae IUCN Red list: EN (Endangered) II. Habitat Pinguinul african este singura specie de pinguin întâlnită în Africa, locuind în regiunile de coastă...

Alpaca

Alpaca (Vicugna pacos) Origine și domesticire: Studiile efectuate în diverse situri arheologice din America de Sud sugerează că alpaca a fost domesticită în urmă cu...

Ancistrus sanitar

Ancistrus sanitar (Bristlenose Pleco) Ordin: SiluriformesClasă: Loricariidae  Un pește de acvariu pașnic, originar din apele dulci ale Americii de Sud. Cu ajutorul gurii în formă de...