Pinguinul african (Spheniscus demersus)

Ordin: Sphenisciformes
Clasă: Spheniscidae

IUCN Red list: EN (Endangered)


II.

Habitat

Pinguinul african este singura specie de pinguin întâlnită în Africa, locuind în regiunile de coastă din partea sudică a continentului.

Informaţii

Deoarece sunt mai puțin agili pe uscat, aceștia se stabilesc în zone greu accesibile, cum ar fi țărmurile protejate de stânci. Sunt capabili să înoate cu viteze de până la 20 km/h și pot parcurge 30–70 km în timpul unei singure călătorii. În căutarea hranei, se pot scufunda până la o adâncime de 30 de metri.

Alimentație: carnivori. Dieta lor constă în principal din pește — precum sardine, hamsii, macrou și hering — completată cu calmar și crustacee.

Își trage numele maghiar („pinguinul cu ochelari”) de la petele roz de piele de deasupra ochilor, care au rol în reglarea temperaturii corpului. În timp ce înoată, abdomenul său alb induce în eroare prădătorii subacvatici, în timp ce spatele negru îl camuflează față de păsările prădătoare de deasupra.

Puii au un penaj cenușiu; penele caracteristice alb-negru ale adulților se dezvoltă pe parcursul a doi ani. S-a observat că se ajută reciproc la curățarea penajului, deoarece nu pot ajunge ușor la penele de pe propriul cap sau gât. Această toaletare reciprocă le menține penele mai curate, le rearanjează și ajută, de asemenea, în lupta împotriva paraziților. Dieta lor constă în principal din pește — cum ar fi sardinele, anșoa, macroul și heringul — completată cu calmari și crustacee.

Sunt amenințați de scurgerile de petrol, de epuizarea surselor de hrană din cauza pescuitului excesiv și de exploatarea guano-ului, proces în timpul căruia păsările au fost deranjate, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a populației lor.

Și ei locuiesc aici

Țestoasa aligator,

Țestoasa aligator (Chelydra serpentina) Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare! https://youtu.be/OwR_jV93GBM https://youtu.be/B2BBPBvYWdQ

Țestoasa leopard

Țestoasa leopard (Stigmochelys pardalis) Ordin: TestudinesClasă: Testudinidae IUCN Red List: LC (Least Concern) II. Habitat Savanele Africii Informaţii Țestoasa leopard este una dintre cele mai spectaculoase specii de țestoase terestre din...

Emu

Emu (Dromaius novaehollandiae) Ordin: StruthioniformesClasă: Dromadiidae IUCN Red list: LC (Least Concern) Habitat Australia Informaţii Dieta: erbivor. Deși nu este neobișnuit ca masculii multor specii de păsări să participe la...

Huhurezul bărbos,

Huhurezul bărbos (Strix nebulosa) Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare! https://youtu.be/9y1bB-n5Go8

Nandu

Nandu (Rhea americana) Ordin: StruthioniformesClasă: Rheidae IUCN Red list: NT (Near threatened) II. Habitat Amerika de Sud. Informaţii Dieta: semințe, fructe, insecte Habitat și reproducere: Nandu este cea mai mare specie...