Cacadu cu creastă roz (Eolophus roseicapilla)

Ordin: Psittaciformes
Clasă: Cacatuidae

IUCN Red list: LC (Least Concern)

II.

Habitat

Cacadu cu creastă roz este răspândit pe întreg teritoriul Australiei, cu excepția unor regiuni de coastă.

Informaţii

Dieta: omnivor. Cacaduul cu creastă roz este răspândit în întreaga Australie, cu excepția unor regiuni de coastă. La un moment dat, aceștia au fost considerați dăunători, deoarece se credea că provoacă daune semnificative culturilor agricole. Au fost persecutați, dar în urma protestelor internaționale, guvernul australian i-a declarat specie protejată.

Sunt extrem de adaptabili; în arealul lor de distribuție, pot fi găsiți acum chiar și în marile orașe. Sunt păsări afectuoase, extrem de sociabile și curioase.

Când sunt tineri, sexele nu pot fi distinse după aspect; testul ADN este cea mai sigură metodă. Adulții sunt, de asemenea, foarte asemănători ca aspect exterior. Totuși, dacă se poate observa irisul, sexul păsărilor adulte poate fi diferențiat: irisul masculului este maro foarte închis, aproape negru, în timp ce al femelei este maro mai deschis sau roșu.

Ambii părinți participă la incubație și la creșterea puilor. Puii cresc rapid și părăsesc cuibul după aproximativ 6–8 săptămâni.

Și ei locuiesc aici

Ibisul roșu

Ibisul roșu (Eudocimus ruber) Ordin: PelecaniformesClasă: Threskiornithidae IUCN Red list: LC (Least Concern) II. Habitat America de Sud tropicală. Informaţii Colorit și dietă: Culoarea izbitoare a ibisului roșu este cauzată de...

Găina

Găina (Gallus gallus domesticus) Ordin: GalliformesClasă: Phasianidae IUCN Red list: - Habitat Găina este o formă domesticită a găinii sălbatice roșii (Gallus gallus), originară din Asia de...

Peștele african cu plămâni

Peștele african cu plămâni (Protopterus annectens) Ordin: LepidosireniformesClasă: Protopteridae Un pește de apă dulce originar din Africa de Vest și Centrală. Trăiește în ape cu curgere...

Tamarin-leu auriu

Tamarin-leu auriu (Leontopithecus rosalia) Habitat și areal de distribuție: Specia populează regiunile de pădure tropicală de joasă altitudine din zona de coastă a sud-estului Braziliei. Regim...

Vulturul pleșuv sur

Vulturul pleșuv sur (Gyps fulvus) Ordin: AccipitriformesClasă: Accipitridae IUCN Red list: LC (Least Concern) II. Habitat Africa, Europa, Asia Informaţii Cea mai apropiată populație semnificativă de vulturi pleșuvi suri față de...