Reeves’s Muntjac (Muntiacus reevesi)

Order: Artiodactyla
Family:
Cervidae

IUCN Red List: LC (Least concern).

Habitat

Subtropical forests of Asia

Informations

The Reeves’s Muntjac is a small deer species that lives a secretive and elusive life. It prefers dense vegetation where it can remain hidden

Although the most characteristic feature of male deer is usually their antlers, in some species elongated, dagger-like canine teeth are also used as weapons during fights over territory or females. Muntjacs possess both antlers and elongated canines. However, their antlers remain quite small, usually growing only about 7–8 cm long even in older males. Females have neither antlers nor prominent canines.

Individuals communicate with one another through vocal calls and scent signals. They are generally solitary animals. The territories of females may overlap, while the territories of males usually do not. An exception may occur with young males that have not yet developed antlers, as they are not seen as serious rivals by dominant males.

The species is native to southeastern China and Taiwan. Around 1900 it was introduced to England, where wild populations later became established.

They live here too

Red-and green macaw

Red-and green macaw (Ara chloropterus) Order: PsittaciformesFamily: Psittacidae IUCN Red List: LC (Least Concern) II. Habitat South-America, rainforests. Information The Red-and-green macaw nests in the hollows of decaying palm trees. The...

Blue-throated macaw

Blue-throated macaw (Ara glaucogularis) Order: PsittaciformesFamily: Psittacidae IUCN Red List: CR (Critically endangered) I. Habitat South-America Information Diet: Unlike other macaw species, their diet consists mainly of palm fruits;...

Llama,

Llama This page is currently under construction! Thank you for your patience!

Grey parrot

Grey parrot (Psittacus erithacus) Order: PsittaciformesFamily: Psittacidae IUCN Red List: EN (Endangered) I. Habitat The grey parrot is native to equatorial Africa. Information Diet: omnivorous, fruit, nuts, and seeds, including oil...

Yellow-cheeked gibbon

Yellow-cheeked gibbon (Nomascus gabriellae) Habitat: Lowland tropical forests of Asia Diet: Herbivorous The young of the yellow-cheeked gibbon are born with light yellow fur. After a few...