Nandu (Rhea americana)

Ordin: Struthioniformes
Clasă: Rheidae

IUCN Red list: NT (Near threatened)

II.

Habitat

Amerika de Sud.

Informaţii

Dieta: semințe, fructe, insecte

Habitat și reproducere: Nandu este cea mai mare specie de pasăre din America de Sud. Se găsește în principal în regiunile deschise și înierbate ale continentului. Masculii și femelele sunt greu de distins unii de ceilalți. Își construiește cuibul pe sol, săpând o mică adâncitură pe care o căptușește cu resturi vegetale. Un singur mascul se poate împerechea cu mai multe femele; toate femelele din haremul unui mascul își depun ouăle în același cuib. După depunerea ouălor, femelele pot pleca să se împerecheze cu alți masculi. Sarcina incubării ouălor și a creșterii puilor revine exclusiv masculului.

La fel ca alte ratite (păsări alergătoare), nandu nu poate zbura. Corpul său este acoperit cu un penaj lung și rar. Aripile sale joacă un rol crucial în timpul alergării, ajutând la echilibru și la schimbările bruște de direcție. Trăiesc în grupuri mici. Datorită vigilenței lor, turmele de căprioare se alătură adesea grupurilor de nandu pentru protecție.

Deși în unele zone sunt considerați competitori pentru hrana oilor, localnicii le salută prezența. Acest lucru se datorează faptului că nandu consumă semințele „agățătoare” (similare cu ciulinii), salvându-i pe fermieri de sarcina dificilă de a descâlci scaieții din lâna oilor.

Și ei locuiesc aici

Nutrie

Nutrie (Myocastor coypus) Ordin: RodentiaClasă: Myocastoridae IUCN Red List: LC (Least concern) Habitat  America de Sud Informacije Nutria este originară din regiunile subtropicale și temperate ale Americii de Sud. A...

Fossa,

Fossa Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Emu

Emu (Dromaius novaehollandiae) Ordin: StruthioniformesClasă: Dromadiidae IUCN Red list: LC (Least Concern) Habitat Australia Informaţii Dieta: erbivor. Deși nu este neobișnuit ca masculii multor specii de păsări să participe la...

Pinguinul african

Pinguinul african (Spheniscus demersus) Ordin: SphenisciformesClasă: Spheniscidae IUCN Red list: EN (Endangered) II. Habitat Pinguinul african este singura specie de pinguin întâlnită în Africa, locuind în regiunile de coastă...

Gecko tokay

Gecko tokay Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!