Nandu (Rhea americana)

Ordin: Struthioniformes
Clasă: Rheidae

IUCN Red list: NT (Near threatened)

II.

Habitat

Amerika de Sud.

Informaţii

Dieta: semințe, fructe, insecte

Habitat și reproducere: Nandu este cea mai mare specie de pasăre din America de Sud. Se găsește în principal în regiunile deschise și înierbate ale continentului. Masculii și femelele sunt greu de distins unii de ceilalți. Își construiește cuibul pe sol, săpând o mică adâncitură pe care o căptușește cu resturi vegetale. Un singur mascul se poate împerechea cu mai multe femele; toate femelele din haremul unui mascul își depun ouăle în același cuib. După depunerea ouălor, femelele pot pleca să se împerecheze cu alți masculi. Sarcina incubării ouălor și a creșterii puilor revine exclusiv masculului.

La fel ca alte ratite (păsări alergătoare), nandu nu poate zbura. Corpul său este acoperit cu un penaj lung și rar. Aripile sale joacă un rol crucial în timpul alergării, ajutând la echilibru și la schimbările bruște de direcție. Trăiesc în grupuri mici. Datorită vigilenței lor, turmele de căprioare se alătură adesea grupurilor de nandu pentru protecție.

Deși în unele zone sunt considerați competitori pentru hrana oilor, localnicii le salută prezența. Acest lucru se datorează faptului că nandu consumă semințele „agățătoare” (similare cu ciulinii), salvându-i pe fermieri de sarcina dificilă de a descâlci scaieții din lâna oilor.

Și ei locuiesc aici

Varan de savană

Varan de savană (Varanus exanthematicus) Ordin: SquamataClasă: Varanidae IUCN Red List: LC (Least Concern) II. Habitat Savannas of Africa Informaţii Varanul de savană, cunoscut și sub numele de varan de stepă,...

Vulturul pleșuv sur

Vulturul pleșuv sur (Gyps fulvus) Ordin: AccipitriformesClasă: Accipitridae IUCN Red list: LC (Least Concern) II. Habitat Africa, Europa, Asia Informaţii Cea mai apropiată populație semnificativă de vulturi pleșuvi suri față de...

Daman de stâncă,

Daman de stâncă, (Procavia capensis) Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Tigru siberian

Tigru siberian (Panthera tigris altaica) Ordin: CarnivoraClasă: Felidae IUCN Red List: EN (Endangered) I. Habitat Daleki istok Rusije (Sibir), oblast Amura, severoistočna Kina Informaţii La fel ca leopardul, tigrul are mai...

Suricată

Suricată (Suricata suricatta) Habitat: Zone deschise, uscate, cu vegetație joasă și stâncoase din AfricaHrană: Carnivor Suricatele sunt animale foarte îndrăgite în grădinile zoologice datorită aspectului și...