Ara roșu (Ara macao)

Ordin: Psittaciformes
Clasă: Psittacidae

IUCN Red list: LC (Least Concern)

I.

Habitat

Păduri de foioase

Informaţii

Dieta: erbivor, fructe, nuci, semințe, flori și nectar.

Papagalii Ara roșu își aleg un partener pentru întreaga viață. Părinții nu cresc o nouă generație de pui până când cei anteriori nu au devenit independenți. Acest proces durează aproximativ 1–2 ani.

Noaptea, aceștia se adună în stoluri pentru a dormi. Odată ce și-au găsit un partener, sunt rar văzuți singuri. Își construiesc cuiburile la înălțime, în coronamentul superior al copacilor.

Adesea își folosesc piciorul stâng pentru a apuca diverse obiecte sau hrana, în timp ce folosesc piciorul drept pentru a se sprijini. Acest fenomen este similar cu dreptaciul la oameni (lateralitate).

Strigătele lor pot fi auzite de la câțiva kilometri distanță. Papagalii Ara roșu sunt, de asemenea, văzuți frecvent consumând argilă de pe malurile râurilor. Acest comportament servește două scopuri: în primul rând, pentru detoxifiere, deoarece pot ingera părți toxice ale plantelor în timpul hrănirii; în al doilea rând, pentru a obține minerale esențiale.

Ciocul lor masiv face față cu ușurință cojilor chiar și celor mai tari semințe. De asemenea, consumă cu plăcere diverse fructe.

Și ei locuiesc aici

Iguană-rinocer

Iguană-rinocer (Cyclura cornuta) Ordin: SquamataClasă: Iguanidae IUCN Red List: EN (Endangered) I. ESB Habitat America Centrală – păduri uscate, tufișuri și zone semiaride (Hispaniola) Informaţii Iguana-rinocer este unul dintre cei mai spectaculoși...

Papagal amazonian

Papagal amazonian (Amazona amazonica) Ordin: PsittaciformesClasă: Psittacidae IUCN Red list: LC - Least concern II. Habitat În arealul său nativ, populează în principal zonele împădurite, unde poate fi văzut...

Șobolanul-cârtiță golaș

Șobolanul-cârtiță golaș (Heterocephalus glaber) Habitat: Șobolanii-cârtiță golași populează tuneluri subterane din pajiștile și savanele din estul Africii.Dietă: Aceștia se hrănesc cu plante geofite, cum ar...

Hiena pătată

Hiena pătată (Crocuta crocuta) Ordin: CarnivoraClasă: Hyaenidae IUCN Red List: LC (Least Concern) Habitat  Savannas of Africa Informaţii Spotted hyenas were long misunderstood. Their characteristic “laughing” calls were once believed...

Lemurul cu coadă inelată,

Lemurul cu coadă inelată Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!