Ara roșu (Ara macao)

Ordin: Psittaciformes
Clasă: Psittacidae

IUCN Red list: LC (Least Concern)

I.

Habitat

Păduri de foioase

Informaţii

Dieta: erbivor, fructe, nuci, semințe, flori și nectar.

Papagalii Ara roșu își aleg un partener pentru întreaga viață. Părinții nu cresc o nouă generație de pui până când cei anteriori nu au devenit independenți. Acest proces durează aproximativ 1–2 ani.

Noaptea, aceștia se adună în stoluri pentru a dormi. Odată ce și-au găsit un partener, sunt rar văzuți singuri. Își construiesc cuiburile la înălțime, în coronamentul superior al copacilor.

Adesea își folosesc piciorul stâng pentru a apuca diverse obiecte sau hrana, în timp ce folosesc piciorul drept pentru a se sprijini. Acest fenomen este similar cu dreptaciul la oameni (lateralitate).

Strigătele lor pot fi auzite de la câțiva kilometri distanță. Papagalii Ara roșu sunt, de asemenea, văzuți frecvent consumând argilă de pe malurile râurilor. Acest comportament servește două scopuri: în primul rând, pentru detoxifiere, deoarece pot ingera părți toxice ale plantelor în timpul hrănirii; în al doilea rând, pentru a obține minerale esențiale.

Ciocul lor masiv face față cu ușurință cojilor chiar și celor mai tari semințe. De asemenea, consumă cu plăcere diverse fructe.

Și ei locuiesc aici

Gecko tokay

Gecko tokay Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Peștele african cu plămâni

Peștele african cu plămâni (Protopterus annectens) Ordin: LepidosireniformesClasă: Protopteridae Un pește de apă dulce originar din Africa de Vest și Centrală. Trăiește în ape cu curgere...

Prevez

Prevez (Netta rufina) Ordin: AnseriformesClasă: Anatidae  O specie întâlnită în sudul și centrul Europei, precum și în Asia Centrală, care iernează în principal în zona Mediteranei....

Pisică sălbatică,

Pisică sălbatică Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Pecari,

Pecari (Pecari tajacu) Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!