Puma (Puma concolor)

Ordin: Carnivora
Clasă:
Felidae

IUCN Red List: LC (Least concern)

I–II.

Habitat

Temperate and tropical forests, grasslands and wetlands of the Americas

Informaţii

Dintre mamiferele continentului american, puma a avut odinioară una dintre cele mai extinse arii de răspândire, de la regiunile temperate până în zonele tropicale. În America de Nord și de Sud este cunoscută sub mai mult de 80 de denumiri locale, precum leu de munte, cougar, cuvara sau tigru roșu. Multe exemplare sunt vânate, deoarece sunt adesea învinuite pentru uciderea animalelor domestice, iar oamenii se tem de ele.

Deși este o felină de mari dimensiuni, puma nu face parte din categoria „marilor feline” din genul Panthera, deoarece nu poate răcni. În schimb, toarce, mârâie și șuieră, dar cu un glas mai profund decât cel al pisicilor domestice.

Puma vânează singură și atacă adesea din ambuscadă. De multe ori își ucide prada cu o singură mușcătură puternică în partea din spate a craniului. De obicei îngroapă sau acoperă carcasa cu frunze și pământ, astfel încât aceasta să îi poată servi drept hrană mai multe zile, în timp ce puma continuă să se deplaseze și revine la ea când este nevoie.

Blana sa este de obicei galben-maronie sau de culoarea nisipului, ceea ce o ajută să se camufleze și să se apropie neobservată de prada principală, cerbul. Puii sunt acoperiți cu pete maro închis, însă acestea dispar treptat pe măsură ce animalele cresc.

Állataink

Și ei locuiesc aici

Pecari,

Pecari (Pecari tajacu) Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Țestoasa africană cu pinteni

Țestoasa africană cu pinteni (Centrochelys sulcata) Red: TestudinesRazred: Testudinidae IUCN Red List: VU (Vulnerable) II. Habitat Africa Informaţii Datorită dimensiunilor impresionante, longevității sale remarcabile și comportamentului calm și cumpătat, țestoasa africană...

Hiena pătată

Hiena pătată (Crocuta crocuta) Ordin: CarnivoraClasă: Hyaenidae IUCN Red List: LC (Least Concern) Habitat  Savannas of Africa Informaţii Spotted hyenas were long misunderstood. Their characteristic “laughing” calls were once believed...

Tatuul brazilian

Tatuul brazilian (Suricata suricatta) Habitat: Păduri uscate și pajiști din America de SudHrană: Insectivor Tatuul cu trei benzi din sud, cunoscut și sub numele de mataco,...

Fossa,

Fossa Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!