Papagalul amazon cubanez (Amazona leucocephala)

Ordin: Psittaciformes
Clasă: Psittacidae

IUCN Red list: NT(Near Threatened – mérsékelten fenyegetett)

I.

Habitat

Păduri și păduri uscate din Cuba, Bahamas și Insulele Cayman din Caraibe.

Informaţii

Dieta și rolul ecologic: Se hrănesc cu lăstari, fructe și semințe. Multe animale contribuie la răspândirea plantelor, transportând fructele la distanțe mari – fie lipite de blana, pielea sau penele lor, fie transportând și, în cele din urmă, excretând semințele prin sistemul digestiv la distanță. Papagalii amazonieni cubanezi se numără printre aceste păsări care răspândesc semințele, deoarece zboară pe distanțe mari, transportând astfel semințele plantelor foarte departe de locul de origine.

Papagalii amazon cubanezi cuibăresc în scorburi de copaci, cu excepția subspeciei care trăiește pe Insula Abaco, ai cărei indivizi se reproduc în cavități de calcar. Ouăle lor sunt albe și aproape sferice. Puii eclozează la un interval de 12–72 de ore unul de celălalt, cu ochii închiși și fără pene. Timp de aproximativ o săptămână după eclozare, masculul îi aduce hrană femelei. Penele puilor încep să crească la vârsta de o săptămână, punct din care și femela participă la căutarea hranei.

Sunt, în general, păsări foarte zgomotoase, în special în timpul zborului.

Specia este amenințată atât de pierderea habitatului, cât și de capturarea pentru comerțul ilegal cu păsări ornamentale.

Și ei locuiesc aici

Tamarinul cu labele aurii

Tamarinul cu labele aurii (Saguinus midas) Habitat și areal de distribuție: Tamarinul cu labele aurii trăiește în nordul Braziliei, Guyana, Guyana Franceză și Surinam. Această...

Ara roșu

Ara roșu (Ara macao) Ordin: PsittaciformesClasă: Psittacidae IUCN Red list: LC (Least Concern) I. Habitat Păduri de foioase Informaţii Dieta: erbivor, fructe, nuci, semințe, flori și nectar. Papagalii Ara roșu își aleg...

Vulturul pleșuv sur

Vulturul pleșuv sur (Gyps fulvus) Ordin: AccipitriformesClasă: Accipitridae IUCN Red list: LC (Least Concern) II. Habitat Africa, Europa, Asia Informaţii Cea mai apropiată populație semnificativă de vulturi pleșuvi suri față de...

Leneș cu două degete

Leneș cu două degete Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Pasăre țesătoare cu glugă

Pasăre țesătoare cu glugă (Ploceus cucullatus) Ordin: PasseriformesClasă: Ploceidae O pasăre răspândită în Africa subsahariană. Trăiește în colonii și se hrănește în principal cu semințe, dar...