Közeleg az állatok világnapja és az örökbefogadók napja – programok október 4-én és 6-án

Az állatkertek világának egyik legjelesebb napja az állatok világnapjához kötődik, amelyet október 4-én ünnepelünk. Ez a Vadaspark életében is neves esemény, ennek megfelelően várjuk pénteken (október 4.) az óvodai és iskolai csoportokat, míg vasárnap (október 6.) az egyéni látogatókat, családokat. Az utóbbi nap a hagyományaink szerint az örökbefogadók napja is, akiket – előzetes regisztráció szerint – várunk egy délutáni foglalkozásra, egyfajta „szülői értekezletre”. Ekkor röviden beszámolunk az év eseményeiről és jövőbeni fejlesztéseinkről, valamint az örökbefogadókat elvezetjük a kedvenceikhez.

Október 4-én tehát a gyermekcsoportokat várjuk 9 órától 14 óráig. A jegypénztárnál térítésmentesen feladatlapokat biztosítunk számukra, amellyel játékosan fedezhetik fel a Vadaspark állatvilágát, valamint különböző állatkerti „kincsekkel” is megismerkedhetnek egy állomáson. Új programként, kutyás bemutatók keretében a felelős állattartásra is felhívjuk a figyelmet az Oktatóközpontban, ezek időpontjai: 10:00, 10:20,  10:40,  11:00 (max. 30 fő egyszerre).

Október 6-án 10 és 16 óra között várjuk a kedves látogatóinkat egy Vadaspark-felfedező nyereményjátékkal, illetve a Vadaspark kézbe vehető, megvizsgálható állati kincseivel. 11.00-kor kerül sor a 30 éves évfordulónk jegyében meghirdetett pályázatunk eredményhirdetésére az Oktatóközpontban. A beérkezett számos alkotás közül ekkor a legjobbakat ki is állítjuk.

Vasárnap 13.00-kor várjuk az örökbefogadóinkat az Oktatóközponthoz. A hagyományainknak megfelelően egy rövid beszámolót tartunk az állatkert életéről, terveiről, majd azután keressük fel csoportokra bontva az egyes állatokat.

Az Állatok Világnapját 1931 óta ünnepeljük. Assisi Szent Ferenc (1182-1226), olasz katolikus szerzetes és prédikátor volt, a ferences rend megalapítója, akit halála után, 1228. július 16-án IX. Gergely pápa szentté nyilvánított. Azt tanította, hogy az emberiségnek kötelessége védeni és élvezni a bennünket körülvevő természetet. Ő lett kikiáltva a természet, a környezetvédők és az állatok pártfogójának is, akiket az Ő napján, október 4-én ünnepelünk.