Sturn de savană (Cosmopsarus unicolor)

Ordin: Passeriformes
Clasă: Sturnidae

 Trăiește în grupuri de 3–10 indivizi în centrul Tanzaniei, în savane deschise, tufișuri și păduri rare. Se hrănește cu insecte, păianjeni și viermi. În caz de pericol, grupul se ridică în aer însoțit de fluierături puternice. Cuibul este sferic și construit din iarbă.

Conform Listei Roșii IUCN, are statutul LC (risc scăzut).

Fotó: Yathin S Krishnappa
Și ei locuiesc aici

Viesparul

Viesparul (Pernis apivorus) Ordin: AccipitriformesClasă: Accipitridae IUCN Red list: LC (Least Concern) II. Habitat Africa, Europa, Asia Informaţii Specialist în dietă: Viesparul este o pasăre specializată în ceea ce privește hrana....

Papagalul african jako

Papagalul african jako (Psittacus erithacus) Ordin: PsittaciformesClasă: Psittacidae IUCN Red list: EN (Endangered) I. Habitat Papagalul african jako este nativ din Africa ecuatorială. Informaţii Dieta: omnivor, fructe, nuci și semințe, inclusiv...

Lupul cu coamă,

Lupul cu coamă (Chrysocyon brachyurus) Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Tigru siberian

Tigru siberian (Panthera tigris altaica) Ordin: CarnivoraClasă: Felidae IUCN Red List: EN (Endangered) I. Habitat Daleki istok Rusije (Sibir), oblast Amura, severoistočna Kina Informaţii La fel ca leopardul, tigrul are mai...

Ghepard

Ghepard (Acinonyx jubatus) Ordin: CarnivoraClasă: Felidae IUCN Red list: VU - Vulnerable I-II. Habitat Savanele Africii și Asiei, deși în Asia este considerat aproape dispărut Informaţii Femelele de ghepard trăiesc de...