Cacadu cu creastă roz (Eolophus roseicapilla)

Ordin: Psittaciformes
Clasă: Cacatuidae

IUCN Red list: LC (Least Concern)

II.

Habitat

Cacadu cu creastă roz este răspândit pe întreg teritoriul Australiei, cu excepția unor regiuni de coastă.

Informaţii

Dieta: omnivor. Cacaduul cu creastă roz este răspândit în întreaga Australie, cu excepția unor regiuni de coastă. La un moment dat, aceștia au fost considerați dăunători, deoarece se credea că provoacă daune semnificative culturilor agricole. Au fost persecutați, dar în urma protestelor internaționale, guvernul australian i-a declarat specie protejată.

Sunt extrem de adaptabili; în arealul lor de distribuție, pot fi găsiți acum chiar și în marile orașe. Sunt păsări afectuoase, extrem de sociabile și curioase.

Când sunt tineri, sexele nu pot fi distinse după aspect; testul ADN este cea mai sigură metodă. Adulții sunt, de asemenea, foarte asemănători ca aspect exterior. Totuși, dacă se poate observa irisul, sexul păsărilor adulte poate fi diferențiat: irisul masculului este maro foarte închis, aproape negru, în timp ce al femelei este maro mai deschis sau roșu.

Ambii părinți participă la incubație și la creșterea puilor. Puii cresc rapid și părăsesc cuibul după aproximativ 6–8 săptămâni.

Și ei locuiesc aici

Șoarece-pitic

Șoarece-pitic (Micromys minutus)

Șobolanul-cârtiță golaș

Șobolanul-cârtiță golaș (Heterocephalus glaber) Habitat: Șobolanii-cârtiță golași populează tuneluri subterane din pajiștile și savanele din estul Africii.Dietă: Aceștia se hrănesc cu plante geofite, cum ar...

Girafă

Girafă (Giraffa camelopardalis) Ordin: ArtiodactylaClasă: Giraffidae IUCN Red List: VU (Vurnerable) Habitat Savanele Africii Informaţii Girafa este cel mai înalt mamifer de pe Pământ. Masculii pot ajunge până la aproximativ...

Panda roșie,

Panda roșie Stranica je trenutno u izradi! Hvala na strpljenju!

Huhurezul bărbos,

Huhurezul bărbos (Strix nebulosa) Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare! https://youtu.be/9y1bB-n5Go8