Cangur Bennet (Notamacropus rufogriseus)

Ordin: Diprotodontia
Clasă: Macropodidae

IUCN Red List: LC (Least concern).

Habitat

Zone cu tufișuri și vegetație deasă din Australia

Informaţii

Australia este renumită pentru fauna sa unică, deoarece continentul s-a separat foarte devreme de celelalte mase continentale. Astfel, lumea animală s-a dezvoltat timp de milioane de ani în izolare.

Cangurul Bennet aparține grupului de canguri de dimensiuni medii. Trăiește în principal în zone împădurite și cu tufișuri, unde se hrănește cu iarbă, frunze și lăstari tineri. Este activ mai ales la amurg și în timpul nopții, iar ziua se odihnește în locuri umbroase și adăpostite.

În prezent sunt cunoscute aproximativ 60 de specii de canguri și wallaby. În limba maghiară toate sunt numite de obicei „canguri”, însă în Australia doar speciile cele mai mari sunt numite „kangaroo”, iar cele mai mici sunt denumite wallaby.

Primii europeni care au văzut probabil canguri au fost marinarii olandezi la sfârșitul anilor 1620. Totuși, aceste animale au devenit cunoscute în lume mai ales datorită relatărilor exploratorului britanic James Cook.

Puii se nasc foarte puțin dezvoltați, după o perioadă scurtă de gestație, și continuă să crească timp de câteva luni în marsupiul mamei. În acest timp le crește blana și li se deschid ochii.

La naștere, picioarele din față sunt mai dezvoltate, deoarece cu ajutorul lor puiul se cațără în marsupiu, în timp ce picioarele din spate sunt încă slab dezvoltate.

Și ei locuiesc aici

Sturn albastru-metallic

Sturn albastru-metallic (Lamprotornis chalybaeus) Ordin: PasseriformesClasă: Sturnidae O pasăre întâlnită în pădurile deschise din Africa. Se hrănește în principal cu semințe, fructe de pădure și nevertebrate....

Urs brum,

Urs brum (Ursus arctos arctos) This page is currently under construction! Thank you for your patience!

Șopârlă de perete

Șopârlă de perete Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Papagalul cu gat albastru

Papagalul cu gat albastru (Ara glaucogularis) Ordin: PsittaciformesClasă: Psittacidae IUCN Red list: CR (Critically endangered) I. Habitat America de Sud Informaţii Dieta: Spre deosebire de alte specii de papagali macaw,...

Gibon cu obraji galbeni

Gibon cu obraji galbeni (Nomascus gabriellae) Habitat: Păduri tropicale de câmpie din Asia Hrană: Ierbivor Puii gibonului cu obraji galbeni se nasc cu blana galben-deschis. După câteva...