Puma (Puma concolor)

Ordin: Carnivora
Clasă:
Felidae

IUCN Red List: LC (Least concern)

I–II.

Habitat

Temperate and tropical forests, grasslands and wetlands of the Americas

Informaţii

Dintre mamiferele continentului american, puma a avut odinioară una dintre cele mai extinse arii de răspândire, de la regiunile temperate până în zonele tropicale. În America de Nord și de Sud este cunoscută sub mai mult de 80 de denumiri locale, precum leu de munte, cougar, cuvara sau tigru roșu. Multe exemplare sunt vânate, deoarece sunt adesea învinuite pentru uciderea animalelor domestice, iar oamenii se tem de ele.

Deși este o felină de mari dimensiuni, puma nu face parte din categoria „marilor feline” din genul Panthera, deoarece nu poate răcni. În schimb, toarce, mârâie și șuieră, dar cu un glas mai profund decât cel al pisicilor domestice.

Puma vânează singură și atacă adesea din ambuscadă. De multe ori își ucide prada cu o singură mușcătură puternică în partea din spate a craniului. De obicei îngroapă sau acoperă carcasa cu frunze și pământ, astfel încât aceasta să îi poată servi drept hrană mai multe zile, în timp ce puma continuă să se deplaseze și revine la ea când este nevoie.

Blana sa este de obicei galben-maronie sau de culoarea nisipului, ceea ce o ajută să se camufleze și să se apropie neobservată de prada principală, cerbul. Puii sunt acoperiți cu pete maro închis, însă acestea dispar treptat pe măsură ce animalele cresc.

Állataink

Și ei locuiesc aici

Emu

Emu (Dromaius novaehollandiae) Ordin: StruthioniformesClasă: Dromadiidae IUCN Red list: LC (Least Concern) Habitat Australia Informaţii Dieta: erbivor. Deși nu este neobișnuit ca masculii multor specii de păsări să participe la...

Lișiță

Lișiță (Fulica atra) Ordin: GruiformesClasă: Rallidae IUCN Red list: LC (Least Concern) Habitat Africa, Europa, Asia, Australia Informaţii Aspect și habitat: Lișița este o pasăre cu corp îndesat și penaj...

Lup

Lup (Canis lupus) Ordin: CarnivoraClasă: Canidae IUCN Red List: LC (Least Concern) I-II. Habitat Europa, Asia și America de Nord Informaţii Lupul cenușiu este cel mai mare reprezentant sălbatic al familiei...

Tamarinul cu labele aurii

Tamarinul cu labele aurii (Saguinus midas) Habitat și areal de distribuție: Tamarinul cu labele aurii trăiește în nordul Braziliei, Guyana, Guyana Franceză și Surinam. Această...

Varan de savană

Varan de savană (Varanus exanthematicus) Ordin: SquamataClasă: Varanidae IUCN Red List: LC (Least Concern) II. Habitat Savannas of Africa Informaţii Varanul de savană, cunoscut și sub numele de varan de stepă,...