Struț (Struthio camelus)

Ordin: Diprotodontia
Clasă: Macropodidae

IUCN Red list: LC (Least Concern)

II.

Habitat

Africa

Informaţii

Dieta: Se hrănesc în principal cu semințe, arbuști, iarbă, fructe și flori.

Struțul este în prezent cea mai mare pasăre care trăiește pe Pământ. Deși nu poate zbura, este un alergător rapid, ajutat de picioarele sale lungi și de faptul că are doar două degete la fiecare picior, cel interior fiind cel mai puternic. Poate atinge viteze de până la 70 km/h în timpul alergării.

Puiul își folosește mușchii puternici ai gâtului pentru a sparge coaja oului. Struții își apără cuibul în mod agresiv, ținând intrușii la distanță cu lovituri de picior puternice și periculoase. În timpul zilei, femela este cea care clocește ouăle; culoarea ei maronie îi permite să se confunde ușor cu mediul înconjurător. Noaptea, masculul preia sarcina; penele sale negre îl fac aproape invizibil în întuneric. Mai multe femele pot depune ouă într-un singur cuib, care poate avea un diametru de până la trei metri.

Struțul nu își îngroapă capul în nisip: în timp ce clocește sau se odihnește, își coboară capul la sol, camuflându-se de la distanță sub forma unui tufiș uscat.

Și ei locuiesc aici

Cain de tufis,

Cain de tufis (Speothos venaticus) Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Papagalul amazon cubanez

Papagalul amazon cubanez (Amazona leucocephala) Ordin: PsittaciformesClasă: Psittacidae IUCN Red list: NT(Near Threatened - mérsékelten fenyegetett) I. Habitat Păduri și păduri uscate din Cuba, Bahamas și Insulele Cayman din...

Cămilă bactriană

Cămilă bactriană (Camelus bactrianus) Ordin: ArtiodactylaClasă: Camelidae IUCN Red List: NE (Not evaluated)Forma sălbatică a acestei specii este acum pe cale de dispariție! A fost domesticit acum...

Gândac trandafiri african

Gândac trandafiri african (Pachnoda sp.) Ordin: Coleoptere (Coleoptera)Clasă: Scarabeide (Scarabaeidae) Habitat Africa Informații Acești gândaci africani viu colorați, cu modele extrem de variate, sunt rude apropiate ale cărăbușului auriu întâlnit...

Pitonul regal

Pitonul regal (Pyton regius) Ordin: SquamataClasă: Pythonidae IUCN Red List: LC (Least concern). II. Habitat Pajiști și zone împădurite din Africa Informaţii Pitonul regal face parte din familia pitonilor, care cuprinde...