Rață mică (Anas crecca)

Ordin: Anseriformes
Clasă: Anatidae

O specie care cuibărește în mare parte din Eurasia și iernează mai la sud, în sudul Europei, Africa și sudul Asiei. Preferă apele puțin adânci, bogate în vegetație, mlaștinile și zonele inundabile. Dimensiunea mică și zborul rapid o fac ușor de recunoscut, mai ales în timpul migrației în stoluri.

În Ungaria este specie protejată.

Conform Listei Roșii IUCN, are statutul LC (risc scăzut).

Photo: Charles J. Sharp – Sharp Photography, sharpphotography.co.uk
Și ei locuiesc aici

Cocor japonez

Cocor japonez (Grus japonensis) Ordin: GruiformesClasă: Gruidae IUCN Red list: VU (Vulnerable) I. Habitat Asia Informaţii Dieta: omnivor. Ciocul său este ascuțit și vârfuit; îl folosește ca pe o suliță pentru...

Pasarea rinocer

Pasarea rinocer (Rhyticeros plicatus) Ordin: BucerotiformesClasă: Bucerotidae IUCN Red List: LC (Least concern) II. Habitat Insulele Moluce, Noua Guinee, Insulele Solomon, păduri veșnic verzi și foioase de-a lungul apelor Informaţii Hrană:...

Tamarin-leu auriu

Tamarin-leu auriu (Leontopithecus rosalia) Habitat și areal de distribuție: Specia populează regiunile de pădure tropicală de joasă altitudine din zona de coastă a sud-estului Braziliei. Regim...

Corydoras pătat

Corydoras pătat (Corydoras paleatus) Ordin: SiluriformesClasă: Callichthyidae Un pește pașnic de fund, originar din apele puțin adânci și cu curgere lentă din America de Sud. Corpul...

Țestoasa africană cu pinteni

Țestoasa africană cu pinteni (Centrochelys sulcata) Red: TestudinesRazred: Testudinidae IUCN Red List: VU (Vulnerable) II. Habitat Africa Informaţii Datorită dimensiunilor impresionante, longevității sale remarcabile și comportamentului calm și cumpătat, țestoasa africană...