Obični saimiri (Saimiri boliviensis)

Stanište: Šumska i močvarna područja Južne Amerike
 Ishrana: Svaštojed

Bolivijski saimiri živi u krošnjama drveća, ali se ponekad spušta na tlo u potrazi za hranom. Hrani se insektima i voćem, ali jede i jaja, lišće i male kičmenjake.

Živi u velikim grupama od 40–50 jedinki. Mužjaci kroz borbe uspostavljaju dominaciju. Poznati su po svojoj razigranosti, koja ostaje prisutna i u odraslom dobu.

Karakteristično ponašanje ovih majmuna je obeležavanje teritorije mirisom. Mokre po prednjim šapama, a zatim miris razmazuju po stopalima, ponekad i po repu. Tako ostavljaju trag koji pomaže drugim članovima grupe u orijentaciji. Tokom potrage za hranom članovi grupe se razdvajaju, ali ostaju povezani pomoću mirisnih tragova.

Mladunci se od rođenja nose na majčinim leđima, a kasnije i druge ženke mogu pomagati u nošenju. Osamostaljuju se nakon 5–10 meseci.

Primates / Cebidae

IUCN Redlist: LC (Least Concern)

II.

I oni žive ovde

Kineski muntjac

Kineski muntjac (Muntiacus reevesi) Red: ArtiodactylaRazred: Cervidae IUCN Red List: LC (Least concern). Stanište Suptropske šume Azije Informaţii Kineski muntjac je mala vrsta jelena koja vodi skriven i povučen način...

Urijal

Urijal (Ovis vignei) Red: Artiodactyla Razred: Bovidae IUCN Red List: VU (Vulnerable) I. Stanište Urijali se mogu naći na nadmorskim visinama do 4.500 metara. Informaţii Prvenstveno preferiraju otvorene, travnate predele, ali...

Čavka,

Čavka (Corvus monedula) Stranica je trenutno u izradi! Hvala na strpljenju!

Patuljasti miš

Patuljasti miš (Micromys minutus)

Indijska antilopa,

Indijska antilopa Stranica je trenutno u izradi! Hvala na strpljenju!