Sturn albastru-metallic (Lamprotornis chalybaeus)

Ordin: Passeriformes
Clasă: Sturnidae

O pasăre întâlnită în pădurile deschise din Africa. Se hrănește în principal cu semințe, fructe de pădure și nevertebrate. Este adesea observată în apropierea turmelor de animale, uneori îndepărtând paraziții de pe acestea. Formează frecvent grupuri mixte cu alte specii de grauri. Cuibărește în cavități naturale sau în scorburi abandonate de ciocănitori.

Conform Listei Roșii IUCN, are statutul LC (risc scăzut).

Și ei locuiesc aici

Urs brum

Urs brum (Ursus arctos arctos) Habitat: Europa, America de Nord, AsiaHrană: Omnivor Ursul brun este unul dintre cei mai de succes prădători mari de pe Pământ,...

Cioara grivă,

Cioara grivă (Corvus cornix) Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Țestoasa radiată,

Țestoasa radiată Pagina este în curs de actualizare! Vă mulțumim pentru răbdare!

Lopătar alb

Lopătar alb (Platalea leucorodia) Ordin: PelecaniformesClasă: Threskiornithidae IUCN Red List: LC (Least concern) II. Habitat Europa, Asia, Africa Informaţii Dieta: carnivor. Își caută hrana în timp ce se deplasează prin apă....

Rața leșească

Rața leșească (Cairina moschata) Ordin: AnseriformesClasă: Anatidae IUCN Red list: - Domesticire Strămoșul raței leșești, rața leșească sălbatică, este originar din America Centrală și de Sud. Astăzi,...